Středomořská rajčatová polévka
Tahle italská polévka s bylinkami je plná chutí a vůní. Hlavně je z rajčat, tohle je ten pravý základ:-)
Suroviny na 2 porce
- Rajčata (500 g)
- Cibule (80 g)
- Česnek (3 g)
- Olivový olej (2 lžíce, 30 ml)
- Zeleninový vývar (400ml)
- Rajčatový protlak (1 lžíce, 15 g)
- Italské bylinky (1 lžička, 3 g)
- Sůl a pepř (podle chuti)
Jak na to:
- Na rajčatech si nařízni křížek, spař je horkou vodou a oloupej.
- Nakrájej je na malé kousky.
- Oloupej si cibuli a česnek a nakrájej na jemno, orestuj je na olivovém oleji, přidej rajčata a lehce za restuj po dobu cca 5 minut.
- Zalej zeleninovým vývarem, přidej rajčatový protlak a bylinky.
- Nech krátce povařit, dochuť solí a pepřem.
HOTOVO:-))DOBROU CHUŤ!!
Výživové hodnoty – na 1 porci
hodnoty jsou orientační, závisí na zvolených surovinách:-)
Kalorie |
191 kcal |
Bílkoviny |
3,6 g |
Sacharidy |
9,7 g |
Cukry |
8,9 g |
Vláknina |
4,1 g |
Tuky |
14,3 g |