Pařížské rohlíčky bez lepku
Pařížské rohlíčky bez lepku a "lehčeji"
Suroviny na těsto:
100 g mandlové nebo lískoořechové mouky
1 lžíce mletých mandlí
3 bílky
3 lžíce erythritolu ( sladidlo )
Jak na to:
Vyšlehej si bílky s erythritolem, pozor, je opravdu důležité, vyšlehat do tuha.... pak postupně vmíchej mouku a mleté mandle.
Těsto dej do zdobícího sáčku a dělej tvary rohlíčků, neboj se toho :-)
Peč na 180 stupňů cca 15 min, ale hlídej to, každá trouba peče jinak. Až budou růžovět konce, je hotovo. Těsto po vyndání jsou rohlíčky trochu gumové, tak se nelekni:-) Nech vychladnout a pak opatrně sundej z pečícího papíru, jsou křehké.
Suroviny na krém:
1 vajíčko
125 g másla pokojové teploty
2 lžíce erythritolu
1,5 lžíce kakaa
pár kapek rumového aroma, nemusí být, můžeš vyměnit třeba za vanilkové
Vše vyšlehej společně a opět zdobícím sáčkem nastříkej na upečené rohlíčky.
Nakonec potři lowcarb čokoládou.
HOTOVO:-)) DOBROU CHUŤ!