Obložený chlebík "Caprese"
Obložený chlebík "Caprese"
Začíná sezóna rajčat, tak toho pojď využít a připrav si tuhle zdravou svačinku ještě dnes! Kdo by nemiloval caprese?
Suroviny:
- Žitný chléb
- Pesto
- Mozzarella
- Rajčata
- Sůl, pepř
- Bazalka
Postup:
1. Pesto si buď můžeš koupit hotové, nebo si připrav podle nás (recept najdeš níže).
2. Na chléb naskládej plátky mozzarelly a rajčat, osol a opepři.
3. Vlož do trouby na chvíli zapéct, aby se mozzarella rozpustila a chléb byl křupavý.
4. Po vyndání z trouby přidej pesto a ozdob čerstvou bazalkou.
HOTOVO:-)) DOBROU CHUŤ!
Na domácí pesto potřebuješ:
- Sůl
- 6 lžic olivového oleje
- 1 stroužek česneku (velký, rozdrcený)
- 50 g bazalkových listů
- 25 g strouhaného parmazánu
- 1 lžíci piniových oříšků (můžeš nahradit vlašskými ořechy)
Postup:
1. Do mixéru dej bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixuj, dokud nevznikne pyré.
2. Směs přendej do mísy a smíchej se strouhaným parmazánem.
3. Hotové pesto plň do uzavíratelných sklenic. V lednici vydrží dlouho.