Linecký svěží koláč z rýžové mouky
Linecký svěží koláč z rýžové mouky
lehčí varianta z rýžové mouky chutná báječně :-)
Suroviny těsto (množství těsta je na dva koláče, takže takové ulehčení si v létě, kdy druhou půlku můžete uchovat v mrazáku):
500 g rýžové mouky
2 vajíčka
100 - 150 g cukr moučka
250 g másla
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
Náplň:
1 puding uvař podle návodu a po vychladnutí přimíchej buď
a) 250 g tvarohu, můžeš i trochu šťávy z citronu nebo
b) protein butter biscuit and caramel a to je mňamka :-)
Jak na to:
Smíchej si rýžovou mouku, máslo, moučkový cukr, vejce a kůru z citronu a vypracuj hladké těsto
Těsto dej do lednice, alespoň na 2 hodiny odležet
Peč v předehřáté troubě na 160 °C cca 20 minut. Nech vychladnout a poté natři náplň
Nakonec ozdob ovocem dle chuti, teď je sezona malin, ty se ke koláči hodí skvěle!
HOTOVO:-)) DOBROU CHUŤ!