Krémová čočková polévka
Příprava 30 minut
Tahle čočková polévka je trochu jiná než možná znáš, díky směsi koření má chuť více na thajský způsob, což jistě oceníš. Ideální pro vegetariána, navíc když vynecháš jogurt, recept bude rázem veganský
Suroviny na 4 porce
- Mrkev 2 ks (300 g)
- Cibule 2 ks (160g)
- Pórek (200 g)
- Čerstvá petrželka (50 g)
- Olivový olej (2 lžíce)
- Sůl a pepř (podle chuti)
- Červená čočka (200 g)
- Voda (1,2l)
- Pálivá mletá paprika (dle chuti)
- Kmín (podle chuti)
- Mletý muškátový ořech (dle chuti)
- Jogurt – nízkotučný (60 g)
- Citrónová šťáva (10 ml)
Jak na to:
- Oloupej si mrkev a cibuli, nakrájej na kousky, dej do hrnce na olivový olej. Osmahni.
- Nakrájej pórek, petržel a obojí přidej do hrnce.
- Přidej červenou čočku a osmahni asi 3 minuty.
- Zalij vodou, okořeň podle chuti. Nech dusit 15 minut.
- Mezitím si smíchej jogurt s citrónovou šťávou, a odlož stranou.
- Když uplyne doba vaření, rozmixuj polévku ponorným mixérem.
- Nakonec polévku ochuť citrónovým jogurtem a ozdob petrželkou.
HOTOVO:-)) DOBROU CHUŤ
Výživové hodnoty – na 1 porci
hodnoty jsou orientační, závisí na zvolených surovinách
Kalorie |
296 kcal |
Bílkoviny |
15 g |
Sacharidy |
35,1 g |
Cukry |
10,4 g |
Vláknina |
9,8 g |
Tuky |
8,1 g |