Jablečný dezert s jogurtem
Příprava 5 minut
Tohle je BOMBA. Osvěžující dezert, nebo snídaně. Lehká a lahodná. Jablečnou omáčku která má mnoho využití si jednoduše připravíš doma. Rozvaříš oloupaná a nastrouhaná jablíčka v trošce vody, dokud nezměknou a rozmixuješ na pyré.
Suroviny na 1 porci
- Bílý řecký jogurt, netučný (350 g)
- Jablka (na jablečné pyré) + voda
- Skořice (podle chuti)
- Sladidlo (podle chuti)
- Jablečné pyré (100 g)
- Mandlové lupínky (20 g)
- FAME lískooříškové máslo (1 lžíce)
Jak na to:
- Pokud nemáš jablečné pyré, oloupej si jablíčka, nastrouhej a podus na trošce vody dokud nebudou měkké a poté rozmixuj.
- Jogurt si v misce smíchej se skořicí a sladidlem.
- Opraž si plátky mandlí na pánvi bez oleje.
- Pak už jen vrstvi jogurt a jablíčka, jako poslední lískooříškové máslo a mandlové lupínky.
HOTOVO:-))DOBROU CHUŤ!!
Výživové hodnoty – na 1 porci
hodnoty jsou orientační, závisí na zvolených surovinách:-)
Kalorie |
427 kcal |
Bílkoviny |
52,3 g |
Sacharidy |
23,1 g |
Cukry |
21,8 g |
Vláknina |
3,8 g |
Tuky |
11,5 g |