Francouzský toast s jahodami
Příprava 10 minut
Francouzský toast je klasika, klasika kterou milujeme! S čerstvými jahodami a špetkou skořice chutná ještě lépe! Tip: Pokud není sezóna jahod, nezoufej. Můžeš vyzkoušet i jiné druhy ovoce!
Suroviny na 2 porce
- Vejce 2 ks
- Mléko 1,5 % tuku (80 ml)
- Skořice (podle chuti)
- Celozrnný chléb (4 plátky, 100 g)
- Jahody (100 g)
- Fame – lískoořechové máslo
Jak na to:
- V mělké misce prošlehej vajíčka s mlékem a skořicí.
- Obal plátky chleba ve vaječné směsi, dokud nenasáknou.
- Osmaž plátky chleba z obou stran na pánvi.
- Mezitím dej jahody do jiné misky a rozmačkej je vidličkou.
- Rozetři jahody na toast, naskládej plátky na sebe a pak překroj uprostřed.
- Navrch si dej lísko-oříškové máslíčko FAME.
HOTOVO:-)) DOBROU CHUŤ!!
Výživové hodnoty – na 1 porci
hodnoty jsou orientační, závisí na zvolených surovinách:-)
Kalorie |
260 kcal |
Bílkoviny |
14,4 g |
Sacharidy |
26,7 g |
Cukry |
7,0 g |
Vláknina |
4,6 g |
Tuky |
9,3 g |