Bruschetta al pomodoro
Bruschetta je typický italský předkrm, zapečený nebo opečený chléb, na kterém jsou rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej a česnek. My jsme ještě přidali najemno nakrájenou červenou cibuli a mozzarellu.
Určitě ale nemusí být pouze jako předkrm, ale třeba i jako večeře .
Suroviny:
tmavý chléb
3 rajčata
2 lístky bazalka
sůl
pepř
olivový olej
česnek
1/2 červené cibule
mozzarella
Postup přípravy:
1) Rajčata a cibuli jemně nakrájej na drobné kostičky, přidej najemno nakrájenou bazalku, osol, opepři, přidej prolisovaný česnek, olej a smíchej.
2) Tmavý chléb opeč na pánvi (grilu). Nanes na něj rajčatovou směs, posyp ji nakrájenou mozzarellou a dej do trouby na pár minut zapéct.
3) Do trouby ale vůbec dávat nemusíš, směs si můžeš dát vychladit do ledničky a pak nanést na opečený chléb, nebo bagetu a posypat parmazánem.
HOTOVO:-)) DOBROU CHUŤ