Banánové lívance s čerstvým ovocem a ořechovým krémem
Banánové lívance s ovocem a ořechovým máslem
Zbyly ti banány a hodně zralé ti již nechutnají? S naším receptem je skvěle využiješ a ještě naservíruješ zdravou, chutnou a rychlou snídani:-)
Suroviny na 2-3 porce:
- 2 banány
- 1 vejce
- ½ lžičky BIO prášku do pečiva bez fosfátů
- 5 lžic celozrnné mouky (můžeš i rozmixovat ovesné vločky)
- 50 ml mléka (může být i rostlinné)
- Kokosový olej
- Čerstvé ovoce na ozdobení
- Kešu krém s kokosem
Jak na to:
- Banány rozmixuj s vejcem a mlékem
- Do směsi postupně vmíchej mouku a prášek do pečiva
- Hustota těsta jako na klasické lívance, záleží na velikosti banánů i použitém druhu mouky
- Na pánvi (lívanečníku) usmaž na kokosovém oleji lívance
- Nakonec ozdob ovocem a pokapej kešu krémem s kokosem
Náš tip: pokud nejsi zastáncem kešu ořechů, lívance skvěle chutnají i s lískoořechovým máslem s křupavými kousky:-)
HOTOVO:-)) DOBROU CHUŤ!